Якщо Україна піде на «Мінськ-3», то з часом знову отримає війну, - Подоляк

Новини Вінниці / Якщо Україна піде на «Мінськ-3», то з часом знову отримає війну, - Подоляк

Україні не потрібне тимчасове перемир'я з Росією. Якщо Київ погодиться з пропозиціями Москви на «Мінськ-3» чи «Мінськ-4», то ми через деякий час знову отримаємо війну, і ще більш руйнівну.

«Для нас важливо юридично правильно «вийти» з війни і після цього не отримати «Мінськ-3» чи «Мінськ-4». Якщо ми отримаємо тимчасове перемир'я, як «Мінськ-3» наприклад, то ми отримаємо через певний час знову війну», - наголосив Подоляк.

Він своєю чергою зазначив, що Росія не розуміє таких понять як сусідські відносини, мирний договір, вона «продає білет на війну зі всіма сусідами». Тому сьогодні в неї «претензії» до України, завтра – до Грузії, післязавтра – до Молдови. До речі, російські військові вже заявили про «утиски» росій1ськомовного населення контрольованого ними Придністров’я та потреба ввести туди додаткові війська.

«Вона (Росія) буде воювати постійно з кимось. Тому ми хочемо отримати такий договір, щоб поряд з нами стояли країни, які будуть гарантами того, що в наступний раз, коли в РФ виникне питання які ми великі, у них на цьому комплекс неповноцінності, велика нація, щоб в них цей комплекс неповноцінності не провокував війну в наступний раз, ми хочемо договір про гарантії безпеки», - підкреслив Подоляк.

Олег Верлан

23 квітня, 2022