Юний скульптор з Вінниччини переміг на мистецькому конкурсі у Словаччині з роботою, яка присвячена боротьбі українців

Новини Вінниці / Юний скульптор з Вінниччини переміг на мистецькому конкурсі у Словаччині з роботою, яка присвячена боротьбі українців

Талановитий жмеринчанин Марк Лещенко, вихованець студії образотворчого мистецтва «Колібрі», виборов І місце Міжнародного багатожанрового двотурового благодійного конкурсу мистецтв, що нещодавно проходив у Словаччині.

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

«На конкурсі Марк представив свою роботу в категорії «Скульптура» та підкорив серця поважного журі», - вказують у мерії.

Скульптура юного митця містить глибокий зміст: чоловік, що застряг у стіні та відчайдушно намагається вибратися на волю, - це збірний образ усього українського народу, який бореться з ворогом, відстоюючи незалежність своєї держави та право жити у вільній демократичній Україні.

«Марк Лещенко у своїй роботі зумів передає жагу та волю усіх українців до Перемоги. Хлопця надихнули роботи сучасного італійського скульптора Matteo Pugliese. В його роботах люди намагаються вибратися із стіни», - йдеться у повідомленні.

Юний жмеринчанин не вперше стає переможцем престижного конкурсу. Марк вже неодноразово здобував найвищі нагороди всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Два роки тому хлопець став володарем гран-прі у міжнародному конкурсі декоративно-прикладного мистецтва у Франції.