З 14 «Шахедів» збили 11: у Хмельницькому влучили у військовий об’єкт та приватну забудову

Новини Вінниці / З 14 «Шахедів» збили 11: у Хмельницькому влучили у військовий об’єкт та приватну забудову

Вночі з 26-го на 27 лютого російські окупанти запустили 14 БпЛА типу «Shahed», з яких 11 збито українськими захисниками. Зокрема у повітряному просторі навколо Києва було збито 9 безпілотників.

«Атака дронів здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. Таким чином противник намагався реалізувати свою тактичну мету – виснажити нашу ППО. Тому нічна повітряна тривога в Києві тривала довгих п'ять з половиною годин», - зазначив голова Київської МВА Сергій Попко.

Частково безпілотники-камікадзе сили ППО знищували над Чернігівською областю.

«Вночі рашисти вчергове атакували Хмельниччину. Завдано 3 удари по місту Хмельницькому. За попередньою інформацією, маємо 1 загиблого та 4 поранених», - повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

За його словами, постраждали цивільні будинки. Триває гасіння пожеж.

Відомо, що загарбники двома «хвилями» цілили у військовий об’єкт. Також постраждала приватна забудова.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що загиблий – рятувальник ДСНС. Він загинув під час виконання службового обов’язку.

Пізніше Гамалій повідомив, що троє поранених перебувають у лікарні у важкому стані, але наразі їхньому життю уже нічого не загрожує. Одну постраждалу дівчину відпустили на амбулаторне лікування.

Нагадаємо, 18 лютого, росіяни ракетами «Калібр» завдали удару по Хмельницькому. Теж були влучання у військовий об’єкт та приватну забудову. Тоді постраждали також двоє цивільних.

P.S. Пізніше стало відомо про загибель другого пораненого у Хмельницькому. Загинули двоє рятувальників: 21-річний Владислав Дворак та 31-річний Сергій Севрук.

Олег Верлан

27 лютого, 2023