З нагоди Дня захисника України у Вінниці учаснику бойових дій вручили автомобіль

Новини Вінниці / З нагоди Дня захисника України у Вінниці учаснику бойових дій вручили автомобіль

Напередодні Дня захисника України у Вінниці міський голова Сергій Моргунов вручив розвіднику групи спеціального призначення загону спеціального призначення 73 морського Центру спеціальних операцій, старшому матросу Володимиру Каширцеву сертифікат на придбання автомобіля.

Напередодні Дня захисника України у Вінниці міський голова Сергій Моргунов вручив розвіднику групи спеціального призначення загону спеціального призначення 73 морського Центру спеціальних операцій, старшому матросу  Володимиру Каширцеву сертифікат на придбання автомобіля.

Як повідомляють у пресслужбі міської ради, 42-річний вінничанин внаслідок війни на Сході України має інвалідність другої групи.

"Я дякую від усієї територіальної громади за Вашу мужність, ініціативу, за Ваш внесок у захист територіальної цілісності та незалежності України. У межах своїх повноважень ми намагаємось допомагати всім, хто має право на таку допомогу, і сьогодні до Дня захисника України ми вручаємо цей сертифікат", - сказав Сергій Моргунов.

Володимир Каширцев захищав незалежність нашої держави на сході України з серпня 2014 року. Брав участь в бойових діях в районі населених пунктів Мар’янка, Попасна, Кримське, Широкіне. В районі населеного пункту Водяне отримав важке поранення –  мінно-вибухова травма, вогнепальне поранення з переломами обох гомілок, травматична ампутація лівої гомілки.

Чоловік нагороджений медаллю Президента України «Захиснику Вітчизни», відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком Міністра оборони України «За зразкову військову службу», відзнаками Союзу ветеранів військово-морської розвідки «За сприяння» та «За незламність духу», а також медалями «Матрос Кошка» та «Учасник АТО».

Володимир Каширцев каже, що для нього День захисника України – це велике свято.  І в цей день обов’язково зустрінеться з побратимами.

«Я у Вінниці виріс і живу. У 2014 році пішов добровольцем у військову частину 3008. У 2015 році пішов на службу по контракту. У Донецькій області під час бойових дій втратив ногу, наступив на міну. Уже бачив свою автівку - Ravon R4. Це моя перша особиста машина. Я від неї в захваті. Дякую, що за мене не забули, і я її отримав. Ця машина дуже полегшить моє життя, я швидше зможу пересуватися по місту у справах», - ділиться враженнями Володимир Каширцев.

Довідка. З бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади щорічно виділяються  кошти  для придбання легкових автомобілів жителям  ВМОТГ, які є особами з інвалідністю внаслідок війни – учасниками бойових дій в Афганістані до Дня виведення радянських  військ  з території  Республіки Афганістан (до 15 лютого)  та  з 2016 року  особам з інвалідністю внаслідок війни – учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції (АТО/ООС) до Дня захисника України (до 14 жовтня).

Протягом 2014-2020 років  виділено кошти та  придбано 14 легкових  автомобілі  на  загальну суму  3,1 млн. грн. Таким чином, придбано 8 автомобілів особам з інвалідністю внаслідок війни – учасникам бойових дій в Афганістані та 5 особам з інвалідністю внаслідок війни - учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції (АТО/ООС). Це уже шостий автомобіль який придбали для до Дня захисника України.

Сергій Маламура

14 жовтня, 2020