З початку року у ДТП на Вінниччині загинули 120 людей, серед яких шестеро дітей

Новини Вінниці / З початку року у ДТП на Вінниччині загинули 120 людей, серед яких шестеро дітей

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області, за 11 місяців 2022 року на автошляхах регіону сталась 2717 аварій, з яких 553 - з потерпілими. У цих ДТП травмувались 681 людина та 120 загинули.

Про це повідомляють у поліції області.

Як свідчить статистика, в ДТП травмуються та гинуть діти. На жаль, у порівнянні з минулим роком кількість таких трагедій збільшилась. Так, за 11 місяців поліцейські зафіксували 142 ДТП за участі неповнолітніх, в яких 121 дитина отримала травми й 6 загинули.

Найчастіше причинами автопригод, що призводять до пошкоджень транспортних засобів, травмування та смертності громадян, є перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції, а також порушення правил проїзду перехресть.

Найбільшу кількість ДТП з травмованими та загиблими поліцейські фіксують у понеділок і вівторок з 17 по 18 годину.

Звертаємо увагу усіх учасників дорожнього руху – будьте обачними та обережними, безумовно дотримуйтесь правил дорожнього руху.

Закликаємо батьків обов’язково нагадувати дітям про основні правила пересування тротуарами та пішохідними доріжками, а також значення найпоширеніших дорожніх знаків та розміток.

Наразі через обмеження використання електроенергії унаслідок ракетних ударів на вулицях міста частково вимкнено освітлення. У таких умовах пішоходів помітити складніше.

Щоб убезпечити себе, у поілції радять одягати світлий верхній одяг або чіпляти світловідбиваючі елементи. Так пішохід буде більш помітним на неосвітлених вулицях.

Макс Мельник

6 грудня, 2022