З полону повернувся 20-річний жмеринчанин Марк Нартовський

Новини Вінниці / З полону повернувся 20-річний жмеринчанин Марк Нартовський

Вчора, 7 березня, відбувся черговий обмін полоненими. Україні вдалося повернути додому 130 своїх - 126 захисників та 4 захисниці. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники… Серед них – 87 захисників Маріуполя, 71 з яких - із «Азовсталі».

Серед воїнів, яких вдалось повернути до України – Марк Нартовський із Жмеринки. Йому 20 років. На сина батьки та рідні чекали майже 10 місяців. Марк захищав Україну з перших днів війни, із побратимами тримав оборону «Азовсталі» у Маріуполі.

Інформацію про повернення героя підтвердила мама Марка – Олена Нартовська, опублікувавши допис у соціальних мережах.

«Вчора розмовляла з Марком по телефону!!! Це неймовірне почуття, почути його голос після такого довгого очікування!!! Самий високий на фото – це мій Марк!!! Моє серце!!! Я дочекалася!!!», - написала Олена.

Він захищав Азовсталь. В полоні зустрів своє 20-річчя. Місяцями рідні та близькі не знали про долю Марка. Крайнє його фото з Маріуполя вони бачили 28 квітня та знали, що ділився питною водою та солдатським пайком з цивільними, які ховались від обстрілів в «Азовсталі». Потім дізналися, що у полоні, та писали всюди, щоб включили у списки на обмін.

Макс Мельник

8 березня, 2023