З січня наступного року запрацює музей Вінниці, але його не відкриватимуть для відвідувачів

Новини Вінниці / З січня наступного року запрацює музей Вінниці, але його не відкриватимуть для відвідувачів

Вчора, 26 листопада, на сесії Вінницької міськради депутати підтримали рішення про створення КЗ «Музей Вінниці». Після завершення державної реєстрації та підготовки, заклад почне працювати у січні 2022 року.

«Але тут є один важливий момент: музей, поки що, буде зачинений для відвідувачів. Попереду ще дуже багато роботи, зокрема - реставрація садиби Львовича, що включає розробку проєктно-кошторисної документації та безпосередньо реставраційні роботи. Окрім реставрації передбачається пристосування будівлі та, в перспективі, її двору під експозиційні потреби. На відкриття дверей музею для відвідувачів варто очікувати протягом найближчих кількох років», - зазначають у КП «Центр історії Вінниці».

З моменту заснування Центру в лютому 2017-го його пріоритетним завданням було створення саме міського музею.

«Музей Вінниці стане тією структурою, яка представлятиме місто у всіх його проявах: природному, історичному, культурному, економічному соціальному, політичному, урбаністичному тощо. Він стане простором комунікації всіх небайдужих до свого міста, майданчиком зустрічей з Вінницею, вінничанами і вінницькістю», - пояснюють у «Центрі історії Вінниці».

Втім, саме КП «Центр історії Вінниці» не зникне та не увійде до складу музею. Юридична особа, але вже з новою командою, існуватиме й надалі. Змінять функції та підпорядкування – підприємство перейде до управління департаментом маркетингу і туризму.

Під час реорганізації підприємство змінить назву на «Офіс туризму Вінниці» та надаватиме послуги у майбутньому Турхабі, який створюють у будівлі по вул. Соборна, 89. Також комунальне підприємство координуватиме заходи, виставкові проєкти та атракції, включені до програм перебування туристів.

Олеся Рудницька

27 листопада, 2021