За 10 тисяч гривень на Вінниччині водій намагався відкупитися від поліції

Новини Вінниці / За 10 тисяч гривень на Вінниччині водій намагався відкупитися від поліції

Найчастіше хабарі водії пропонують поліцейським, коли зупиняються через порушення ПДР у нетверезому стані. Класична ситуація сталась 26 листопада у Гайсинському районі. Кермувальник вирішив залагодити питання 10 тисячами гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці зупинили водія автомобіля Opel Zafira близько 21.15 на вулиці Незалежності у селі Красносілка. Виявилось, що водій керував технічно-несправним автомобілем. Під час спілкування інспектори помітили у 33-річного мешканця Бершадської територіальної громади ознаки алкогольного сп’яніння.

Порушник погодився пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки. В організмі водія виявили 1,19 проміле алкоголю. Аби уникнути відповідальності чоловік запропонував 10000 гривень. Правоохоронці попереджали кермувальника про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Для подальшого документування правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За керування у стані сп’яніння поліцейські на правопорушника склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також винесли постанову за ч. 1 ст. 121 КУпАП (Керування водієм транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів (темної пори доби).

Макс Мельник

28 листопада, 2022