За львівське сміття підприємцю з Вінниччини світить символічний штраф

Новини Вінниці / За львівське сміття підприємцю з Вінниччини світить символічний штраф

У Вінниці повідомлено про підозру директору місцевого ТОВ, який організував незаконне складування на території сільського полігону «львівського» сміття. Підприємцеві загрожує відносно невеликий штраф.

На Вінниччині повідомлено про підозру директору ТОВ, який організував незаконне складування на території сільського полігону «львівського» сміття. Підприємцеві загрожує відносно невеликий штраф.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області, за версією слідства, директор місцевого ТОВ знав, що на підприємстві відсутня дозвільна документація на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, а також усвідомлював, що земельна ділянка, яка перебувала у його користуванні не є місцем видалення відходів. Проте це йому не заважало у липні 2020 року прийняти та розмістити там привезені зі Львова орієнтовно 180 тонн побутових відходів.

Проведеними у кримінальному провадженні експертизами встановлено, що внаслідок таких дій засмічено важкими металами, нітратами, фосфатами, амонієм сольовим, сульфатами земельну ділянку площею 800 квадратних метрів.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч.1 ст. 239 КК України. За вчинене йому загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі до 4000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (до 68 тисяч гривень).

Розмір санкцій можна назвати символічним, зважаючи на обсяги засмічення.