За напад на одного вінничанина та вбивство іншого - довічне ув'язнення та по 10 років за гратами

Новини Вінниці /  За напад на одного вінничанина та вбивство іншого - довічне ув'язнення та по 10 років за гратами

Трьох чоловіків, жителів Херсонської, Кіровоградської та Одеської областей, визнано винними у кількох правопорушеннях, зокрема пограбуванні на навмисному вбивстві .

Як повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури, чоловіки, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння,  22 лютого 2022 року близько 21 години у Вінниці на площі Привокзальній, застосувавши балончик сльозогінної дії, відібрали особисті речі, мобільний телефон та гроші у вінничанина.

Пізніше, задля грабунку, напали на ще одну особу, нанісши множинні колото-різані поранення грудей та живота, що призвело до смерті постраждалого. Забравши 100 гривень, телефон і банківську картку, нападники зникли з місця злочину.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділення відділу поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Суд визнав винуватими двох чоловіків у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України, призначивши покарання у виді 10 років позбавлення волі,  та одного чоловіка за ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст.115 КК України із покаранням у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.