За підтримку Путіна та виправдання вбивств українців оштрафували жмеринську пенсіонерку

Новини Вінниці / За підтримку Путіна та виправдання вбивств українців оштрафували жмеринську пенсіонерку

Жмеринський міськрайонний суд виніс вирок щодо 67-річної місцевої мешканки, яка навіть початку повномасштабної війни підтримувала загарбницьку політику Кремля та звинувачувала у вбивствах українців не окупантів, а ЗСУ. Жінку оштрафовано. При цьому у суді знайшли докази підприємницької діяльності та отримання доходів пенсіонерки, чим довели її спроможність сплатити штраф.

Вирок було винесено 1 вересня. Жмеринчанку визнано винною в публічному запереченні здійснення збройної агресії Росії проти України (ч. 1 ст.111-1 Кримінального кодексу). За рішенням суду вона має сплатити штраф у 8,5 тис. грн.

За матеріалами справи на початку липня обвинувачена, перебуваючи на ринку біля будинку культури і техніки у Жмеринці, публічно заперечувала факт нападу Росії на Україну. Зокрема, жінка говорила, що «військовослужбовці Збройних сил України здійснюють обстріли мирного населення України», «місто Маріуполь розбомбили Збройні сили України», «місто Донецьк бомбили Збройні сили України», «місто Бучу розбомбили українці та здійснювали там насилля, а не те, що показують в новинах, то все брехня», «зґвалтування та мародерство на захоплених територіях вчиняють наші українці та Збройні сили України», «Путін не оголосив нам війну та не бомбить нас, це все Збройні сили України», «не Росія напала на Україну, а Україна на Росію», «такої країни, як Україна, не повинно бути, а повинна бути єдина росія».

Обвинувачена надала суду письмову заяву, в якій зазначила, що визнає вину. Також попросила розглянути справу без її присутності…

Суд дійшов висновків, що законодавець передбачив покарання за ч. 1 ст.111-1 КК України лише позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від десяти до п`ятнадцяти років. А це, на думку суду, є неадекватним та несправедливим у конкретному випадку.

Крім цього, суд дослідив, що 67-річна обвинувачена тривалий час займається виготовленням та реалізацією ковбасних виробів. А, отже, отримує доходи. Це стало підставою для того, щоб Феміда призначила штраф на суму 8,5 тис. грн, застосувавши статтю 69 Кримінального кодексу. Таке покарання, як сказано у вироку, буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченої та попередження нових злочинів.