За рахунок працевлаштування «мертвих душ» вінничанин ошукав компанію на 640 тисяч

Новини Вінниці / За рахунок працевлаштування «мертвих душ» вінничанин ошукав компанію на 640 тисяч

Колишнього керівника одного із структурних підрозділів Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» підозрюють у заволодінні чужим майном. За версією слідства, він ошукав компанію, в якій працював на 640 тис. грн. «Схема» не вибаглива. Маючи можливість, чоловік фіктивно оформлював на роботу працівників, а їх зарплату клав собі у кишеню.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру екс-керівникові структурного підрозділу АТ «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

У ході слідства встановлено, що перебуваючи на посаді керівника відділу, маючи відповідні повноваження, правопорушник фіктивно влаштував на роботу 5 працівників, які на робоче місце не з’являлися та будь-якої робити не виконували.

У подальшому, отримавши банківські картки, на які нараховувалася заробітна плата не існуючим працівникам, керівник відділу підписував табелі обліку робочого часу з неправдивою інформацією та скеровував їх до відділу бухгалтерії АТ «Вінницягаз» для нарахування їм заробітної плати.

Унаслідок таких незаконних дій посадовця акціонерному товариству спричинено матеріальні збитки на понад 640 000 грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

Макс Мельник

27 червня, 2022