"За скарги на умови утримання - два тижні карцеру": у мережі виклали шокуюче відео з вінницької тюрми (ВІДЕО)

Новини Вінниці / "За скарги на умови утримання - два тижні карцеру": у мережі виклали шокуюче відео з вінницької тюрми (ВІДЕО)

Шокуюче відео під назвою "В туалет по-великому тільки стоячи: за відмову барижити наркоту катують у тюрмі Вінниці" оприлюднили нещодавно в мережі активісти правозахисної організації "Синдикат".

Шокуюче відео під назвою "В туалет по-великому тільки стоячи: за відмову барижити наркоту катують у тюрмі Вінниці" оприлюднили нещодавно в мережі активісти правозахисної організації "Синдикат".

За словами правозахисників, відзняте відео у Вінницькій УВП-1. Засуджений Олександр Стручков розповідає, що сидить уже 25 років за злочин, якого не скоював. "Довічник" каже, має алібі, яке може підтвердити дев’ять людей... Але сюжет не про це, а про умови утримання ув'язнених у колонії.

Засуджений на відео показує вибиті та побиті ноги, демонструє жахливі умови в камері...

А 15 травня у "Синдикаті" повідомили, що після того, як відео з'явилось у мережі, персонал Вінницької УВП-1 на скарги ув'язненого О.Стручкова відреагував карцером.

"Засуджений розповів на відео, що через постійне утримання у маломірних камерах з пліснявою на стінах, де навіть відсутній нормальний туалет, він фактично втратив здоров'я. Після публікації відеозапису в інтернеті, до Стручкова, як повідомляють його знайомі, приїхала комісія з Києва. Чиновники взяли у в'язня покази та запевнили, що йому допоможуть. Відразу після від'їзду комісії, Стручкова кинули у карцер на два тижні. Також його піддають постійному моральному тиску", - зазначають у громадській організації.

Актвісти "Синдикату" з цього приводу звернулись до нардепів щодо порушень прав ув'язнених з Вінницької УВП-1. Зокрема, у мережі оприлюднили звернення до депутатки Неллі Яковлєвої.

"Ми вимагаємо у Мінюсту, ДКВС та персоналу Вінницької УВП-1 негайно припинити репресії щодо в'язня, який не побоявся розповісти про стан речей в установі", - пишуть правозахисники.

Редакція готова опублікувати думки установи щодо ситуації із чоловіком.