За спиною у Путіна: у британській пресі пишуть про кулуарні перемовини із Заходом

Новини Вінниці / За спиною у Путіна: у британській пресі пишуть про кулуарні перемовини із Заходом

Високопоставлений російський чиновник нібито таємно звернувся до Заходу із проханням допомогти зупинити війну Росії проти України, оскільки у Кремлі відчайдушно шукають спосіб припинити війну.

Про це повідомляє британське видання Daily Mirror.

Слід зазначити, що останні місяці телеграм-канали, які вважають наближеними до різних башт Кремля, регулярно повідомляли про безліч зацікавлених у припиненні гарячої фази та санкцій російських чиновників. Також про бажання переговорів неодноразово заявляв прессекртар президента Путіна Д.Пєсков. Однак, умови Москви залишалися незмінними та були більш схожі на капітуляцію України. На це у Києві однозначно відповідали відмовою та казали, що українці битимуться до звільнення всієї території країни. На Заході тримались нейтральної позиції – як скажуть в Україні.  

І вже після цього британське видання посилається на те, що близькі до президента РФ високопоставлені військові чиновники стурбовані санкціями та стрімким спадом економіки, спричиненими війною.

«Вчора ввечері було заявлено, що високопоставлений кремлівський чиновник таємно звернувся до Заходу, щоб допомогти покласти край вторгненню в Україну. Кажуть, що таємний член еліти Володимира Путіна показав, що Кремль паніка і відчайдушно потребує припинення кривавої війни. Вражаючі заяви про цей крок було зроблено у звіті, поширеному серед західних спецслужб», - вказують у Daily Mirror.

Тобто був виток інформації у ЗМІ. Ймовірно, її – інформацію – умисно «злили» журналістам.

Також зазначається, що частина кремлівських чиновників серйозно стурбована ризиками довкола ситуації на Запорізькій АЕС.

Видання додає, що звернення відбулося за спиною Путіна з переговорником у ЦРУ або із західними дипломатами, оскільки джерело перебуває у страху за себе та свою родину після чисток серед високопоставлених силовиків та армійських чиновників.

Олег Верлан

15 серпня, 2022