За три роки у Вінниці безкоштовно відремонтували 145 будинків, мешканці яких створили ОСББ

Новини Вінниці / За три роки у Вінниці безкоштовно відремонтували 145 будинків, мешканці яких створили ОСББ

При створенні ОСББ мешканці будинків можуть розраховувати на капітальний ремонт конструктивного елементу коштом бюджету громади. За останні три роки мешканці вже 145 будинків скористались цим бонусом.

«Переважно житловий фонд у Вінниці 1960-1970 років забудови. Тому мешканці і прагнуть покращити умови в будинках. Не просто підфарбувати, а полагодити інженерні мережі, замінити дах чи вікна тощо. Муніципальна програма пропонує для ОСББ різні види підтримки: один вид капремонту повністю за рахунок міського бюджету; два види ремонтних робіт безкоштовно, якщо будівля зведена до 1970 року; 70% співфінансування з бюджету громади, а решту – 30% - вкладає саме ОСББ», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Він нагадав, що співвласники самостійно обирають, які саме конструктивні елементи хочуть модернізувати. З початку року вже у понад 10 багатоповерхівках ОСББ тривають ремонти.

«Усе це дозволяє покращити комфорт проживання. Спілкуючись з вінничанами, помічаю, що для людей важливо бути господарями у будинках та спільно вирішувати їхню долю», – каже мер.

Нагадаємо, що станом на 31 грудня 2021 року у 851 багатоквартирному будинку міста діє 788 ОСББ. Це 41% від загального обсягу багатоквартирного житлового фонду Вінниці (2079 будинків). 152 ОСББ оформили майнові права на прибудинкову територію, зокрема 6 об’єднань – у 2021 році.

Відділ по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради має свій сайт: https://vinosbb.vmr.gov.ua/default.aspx ; сторінку у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/osbb.vmr . Крім того, свої сторінки має і Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця: https://vinosbb.vmr.gov.ua/default.aspx , https://www.facebook.com/vinosbb. Там розміщується актуальна інформація про роботу ОСББ, а також відповідають на питання співвласників багатоквартирних будинків та тих містян, які мають намір створити ОСББ.

Олеся Рудницька

7 лютого, 2022