За волонтеркою на Bentley та Lamborghini: журналіст Михайло Ткач розповів про перетин кордону синами нардепа Геннадія Вацака

Новини Вінниці / За волонтеркою на Bentley та Lamborghini: журналіст Михайло Ткач розповів про перетин кордону синами нардепа Геннадія Вацака

Журналісти-розслідувачі «Української правди» не полишають цікавитись нардепом від Вінниччини (група «Довіра») Генадієм Вацаком і його родиною. Так, сини парламентаря, виявляється, волонтерять і виїжджали з України за системою «Шлях»…

Генадій Вацак відомий як власник кондитерської фірми «Вацак» і співзасновник ГО «Ми – Вінничани». Лише у грудні 2023-го журналіст видання «Українська правда» Михайло Ткач звернув увагу на те, що навесні 2023 року на фірму «Вацак» придбано шикарний Rolls-Royce, який коштує близько $700 000. І саме Г.Вацак використовує автомобіль. Це у той час, як громадські організації та волонтери збирають кошти для військових. В принципі, компанія має право витрачати кошти на власний розсуд.

Розслідування Bihus.info від вересня 2023 року підтвердило, що компанія Геннадія «Вацак», у час повномасштабної війни Росії проти України, придбала Rolls-Royce Cullinan у версії Black Badge 2023 року випуску зі стартовою ціною від $700 тис.

Тепер, як жартома стверджує журналіст Михайло Ткач, сини парламентаря «потужно» долучились до волонтерської справи батька.

Розслідувачу стало відомо, що Станіслав Вацак та Владислав Вацак, 2002 та 1995 років народження відповідно, виїжджали з України по волонтерській системі шлях. За кордон вони виїхали на Bentley та Lamborghini.

Що корисного влізло в автівки синів-волонтерів Вацака? Таким питанням цікавиться журналіст. Наразі встановити, що привезли сини нардепа Геннадія Вацака для ЗСУ йому не вдалося. За його словами, вони проявили скромність та не публікували інформації про свій вклад у спільну перемогу над ворогом.