Зачистка Ірпеня. У Міноборони очікують наступу росіян на Бровари та Чернігів

Новини Вінниці / Зачистка Ірпеня. У Міноборони очікують наступу росіян на Бровари та Чернігів

Вище керівництво РФ не полишає надії захопити Київ. Попри втрати там планують черговий наступ і не рахуватимуться з жертвами. У Міноборони України впевнені, що окупанти підуть з боку Броварів. Також загарбники сподіваються захопити Чернігів, який нещадно руйнують ракетами. А в Ірпені поблизу столиці відновилася робота поліція. Спецназ зачищає місто від диверсійних груп.

У Facebook голова Нацполіції Ігоря Клименко вказав, що бійці полку поліції особливого призначення в Київській області готові до виконання своїх поліцейських функцій в Ірпені.

«Починаються зачистки території від диверсантів, але головне завдання зараз - допомога і евакуація мирних жителів, які ще залишаються в Ірпені. Спецназівці тісно взаємодіють з українськими військовими підрозділами і допомагають відновлювати роботу органів місцевої влади на території міста», - зазначив Клименко.

Він додав, що російські окупанти продовжують обстрілювати Ірпінь.

Збройні сили України взяли в кільце також місто Буча та селище Гостомель. Водночас російські окупанти продовжують постійно обстрілювати Макарівську, Бучанську, Ірпінську та Дмирівську громади. Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Про це повідомляє Бучанська міська рада у Facebook

Села Загальці, Галинка, Качали, Стара Буда, Мирча, Тальське Бородянської громади окуповані ворогом. Ці села перебувають без зв’язку. Російські загарбники вдираються у хати, шукають їжу та алкоголь, мародерять, відстрілюють собак, а худобу ріжуть на м’ясо.

У Немішаєвській громаді немає світла, газу, зв'язку, люди потребують продуктів, води, медикаментів. Мешканці хочуть евакуюватися. Ворог на цій території окопується.

У Міністерстві оборони України зазначають, що противник продовжує перегрупування підрозділами зі складу 2-ї, 41-ї А та 90-ї танкових дивізій Центрального воєнного округу РФ, не залишаючи мрію просуватися на Чернігівщині та Київщині.

«Свої сили та засоби окупанти зосереджують для відновлення наступальних дій у напрямках на міста Чернігів і Бровари. Водночас путінські загарбники не припиняють артилерійські обстріли об’єктів військової та цивільної інфраструктури в Чернігові», - йдеться у повідомленні.

Військові кажуть, що «найближчим часом очікується відновлення наступальних дій у напрямку на міста Бровари й Бориспіль із метою блокування Києва зі сходу».

Додамо, у ніч на 23 березня росіяни скинули авіабомби на автомобільний міст через Десну в Чернігові. Внаслідок цього обвалився один із прольотів переправи. Однак, мер Атрошенко вже запевнив, що це не зашколить постачанню гуманітарної допомоги місту.

Олег Верлан

23 березня, 2022