Зайшов за дитиною до знайомих: вінничанина підозрюють у зухвалій крадіжці

Новини Вінниці / Зайшов за дитиною до знайомих: вінничанина підозрюють у зухвалій крадіжці

Вінничанин зайшов за сином, який грався з другом в нього вдома. Оскільки дорослих господарів не було, «гість» вирішив «провести обшук» і прихопив із собою жіночу сумку з банківськими картками та грошима. Вирахували зловмисника доволі швидко. Тим більше, що він і раніше мав проблеми із законом.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 19 травня із заявою до правоохоронців звернулась 47-річна жителька обласного центру. Те, що з будинку зникла сумка з грошима та особистими речами, вона помітила після того, як на телефон почали надходити повідомлення про розрахунок її банківською картою у магазинах.

Як з’ясувалось, діти зловмисника та потерпілої товаришували. 19 травня чоловік прийшов до будинку вінничанки аби забрати свою дитину додому. І скористався моментом… Або не зміг встояти перед інстинктом.

Завдяки опису підозрілої особи, який надали очевидці, оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили та затримали правопорушника. Ним виявився 41-річний вінничанин, який ніде не працює. Вкрадені гроші чоловік витратив на власні потреби.

Правоохоронці встановили, що чоловік і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчими вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 8 років ув’язнення. Запобіжний захід обере суд. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька окружна прокуратура.

Макс Мельник

20 травня, 2023