Захищаючи незалежність України, на фронті загинув майор Олексій Лозовський з Вінниччини

Новини Вінниці / Захищаючи незалежність України, на фронті загинув майор Олексій Лозовський з Вінниччини

У Чернівцях, сьогодні, 25 січня, в останній путь провели майора Олексія Лозовського, уродженця Вінниччини. Герой воював у складі 10-ї ОГШБр.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Чернівецькій області.

Понад рік тому Олексій втратив на війні сина, але продовжив воювати за рідну землю.

Олексій Миколайович народився 30 березня 1971 року в селі Красносілка Крижопільського району Вінницької області. Здобув військову освіту та пройшов службовий шлях від солдата до майора. З 1989 року він служив на посадах офіцерського складу у Львові та різних військових частинах Чернівецької області.

Згодом О.Лозовський пішов працювати в Головне управління ДСНС України в Чернівецькій області, а потім – у чернівецьке управління Національного банку.

Пізніше, у 2014 році, майора Лозовського мобілізували до лав ЗСУ, тоді він служив у Чернівецькому обласному військовому комісаріаті. А після початку повномасштабної війни, яку розгорнула Росія проти України, очолив підрозділ 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

«За час служби й в ДСНС, і в ЗСУ майора Лозовського нагороджували відзнаками. Чоловік був професійним керівником і мав високий авторитет серед колег», - йдеться у повідомленні ГУ ДСНС Чернівецької області.

Буковина 25 січня провела Олексія Миколайовича в останню дорогу, віддавши шану його неоціненному внеску в Перемогу України та вшанувавши його світлу пам'ять. Поховали захисника поряд із сином на Алеї загиблих Героїв.

Без люблячого чоловіка і батька залишилися дружина, донька і ще двоє синів воїна. Вічна шана та пам'ять воїну!