Захищаючи Україну, загинув випускник Вінницького національного технічного університету

Новини Вінниці / Захищаючи Україну, загинув випускник Вінницького національного технічного університету

Україна втратила свого сина – випускника Вінницького національного технічного університету, Андрія Кудлу.Він загинув під час артилерійського обстрілу у Донецькій області

Андрій Кудла народився 23 жовтня 1990 року в селі Грузевиця. Він здобував освіту в Кам'янець-Подільському будівельному коледжі та Вінницькому національному технічному університеті. Після навчання він виявив себе як висококваліфікований фахівець у галузі будівництва, працюючи в одній із відомих будівельних компаній.

Проте, коли  почалася війна Андрій віддав перевагу військовій службі. У квітні 2022 року його призвали до ЗСУ, де він став частиною 36-го стрілкового батальйону.

Трагедія сталася 18 серпня 2022 року, коли Андрій Кудла разом зі своїми товаришами опинився під обстрілом у районі Піски Донецької області. 

Протягом тривалого часу Андрія вважали зниклим безвісти. Рідні та друзі з тривогою чекали на якусь вісточку, сподіваючись на добрі новини. Але тільки цього року їм довелося зібратися на важке засідання – прийняти той непоправний факт, що Андрія вже немає серед живих.

Його повернули додому на щиті, як справжнього героя. Він залишиться в серцях рідних, друзів і всіх, хто пам’ятатиме його величну самопожертву, відданість і мужність.

Михайло Білик

20 березня, 2024