Захисники неба знищили 27 ударних БпЛА

Новини Вінниці / Захисники неба знищили 27 ударних БпЛА

У ніч на 15 березня Україна стала свідком нового нападу російських окупантів, які використовували ракети та безпілотні літальні апарати для атак на мирне населення. Однак захисники неба України демонстрували готовність та ефективність, знищивши 27 ударних БпЛА і відверто відбивши ворожий напад.

За інформацією військових джерел, ворожі сили завдали удару за допомогою 7-ми зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині та Донеччині, однієї керованої авіаційної ракети Х-59 по Полтавщині, а також використали 27 ударних БпЛА типу "Shahed".

Українські сили оборони відразу відреагували на напад і залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби для відбиття агресора. Завдяки спритності та високій кваліфікації українських військових, було знищено 27 ворожих безпілотників.

Місця влучань окупантських апаратів охоплюють території Кіровоградської, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та інших областей України, де була виявлена загроза для життя і майна мирного населення.

 

Михайло Білик

15 березня, 2024