«Затьмарена свідомість»: на Вінниччині молода шахрайка обікрала односельця

Новини Вінниці / «Затьмарена свідомість»: на Вінниччині молода шахрайка обікрала односельця

У Тульчинському районі правоохоронці затримали 20-річну раніше судиму за крадіжку дівчину. Маючи беззаперечні докази, їй повідомили про підозру у шахрайстві, отже їй світить до 8 років ув’язнення. Злочин вона вчинила по відношенню до знайомого односельця. У дівчини сталось «затьмарення свідомості» - розуміючи, що на банківській картці чоловіка є гроші, вона попросила телефон, щоб подзвонити, і перевела суму собі. Факт крадіжки легко викрився…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції вінницької області, як тільки 48-річний чоловік виявив, що на рахунку немає коштів, одразу звернувся до правоохоронців і розповів кому позичав телефон.    

Поліцейські встановили час та банківський рахунок, на який були переведені кошти чоловіка. До правопорушення виявилась причетною його односельчанка.

Попередньо встановлено, що 20-річна дівчина напередодні гостювала у чоловіка. Вона попросила у нього телефон, нібито для важливого дзвінка. Зловмисниця підібрала пароль до банківського додатка і перерахувала собі гроші. 

За цим фактом слідчим відділом Тульчинського районного відділу поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство), за що передбачено до восьми років позбавлення волі. Крадіжку дівчині не інкримінують.

Макс Мельник

1 лютого, 2023