Затриманого у Вінниці КОРДом «авторитета» тримають у госпіталі ветеранів війни. У поліції розпочали розслідування

Новини Вінниці / Затриманого у Вінниці КОРДом «авторитета» тримають у госпіталі ветеранів війни. У поліції розпочали розслідування

В серпні вінницькі правоохоронці затримали двох чоловіків, яких підозрювали у хуліганстві. За рішенням судів першої та апеляційної інстанції, запобіжним заходом було обрано тримання під вартою. Проте одного з арештантів нещодавно побачили в обласному госпіталі для ветеранів війни.

В серпні вінницькі правоохоронці затримали двох чоловіків, яких підозрювали у хуліганстві. За рішенням судів першої та апеляційної інстанції, запобіжним заходом було обрано тримання під вартою. Проте одного з арештантів нещодавно побачили в обласному госпіталі для ветеранів війни.

«Недавно була свідком нахабної поведінки одного, так званого авторитета «Дыня».. В чому він авторитет, я не знаю. Щоб він допомогав нашим війсковим, вдовам, дітям сиротам. Я такого не чула.

Але чула, що його разом з ще одним, брав КОРД в цетрі міста і знаю, що обоє сидять в СІЗО. Так от!!! Поясніть мені, що це??? Я прийшла до чоловіка в госпіталь ветеранів війни. Мене не пустили. Короновірус. Ну зрозуміло! Але бачу, як вільно ходить довольно знайома людина. Мало того, ще й з охороною», - написала вінничанка Вікторія.

Як з’ясувалося, за ґратами арештований перебував поки лікарі не вирішили, що він потребує допомоги у стаціонарі. У поліції пояснюють, що людина перебуває під «охороною» співробітників пенітенціарної системи.    

«Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за фактом публікації на одному з інформаційних сайтів про порушення закону працівниками пенітенціарної служби під час здійснення в медичному закладі охорони особи, яка перебуває під вартою, - відповіли на запит NaПарижі у відділі комунікацій обласного главку. - За інформацією слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Такий злочин карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що в серпні цього року вінницькі поліцейські затримали за підозрою у вчиненні хуліганства в ресторані двох раніше судимих осіб. Суд підтримав клопотання слідчих поліції про взяття обох затриманих під варту на період досудового розслідування. Один з них наразі знаходиться в СІЗО, інший – госпіталізований до медичного закладу, де перебуває під охороною пенітенціарної служби. Матеріали кримінального провадження будуть скеровані до прокуратури області для визначення підслідності за Державним бюро розслідувань, яке дасть правову оцінку дій працівників пенітенціарної служби».

Нагадаємо, як писав NaПарижі, ввечері в ресторані, розташованому у Центральному парку, виникла конфліктна ситуація. У поліції зазначили, що відвідувачі погрожували присутнім зброєю, потрощили меблі та здійснили опір поліцейським, які приїхали на виклик. А приїхало декілька екіпажів патрульних. Проте ввечері нікого не затримали.

Удень 17 серпня підозрюваних у хуліганських діях правоохоронці «знайшли» у середмісті. Аби вдягнути кайданки залучалися працівники кримінальної поліції та бійці КОРДУ. Затримання відбувалося у кав’ярні поблизу Вежі, на очах сотень людей. Затриманням двох відомих у вузьких колах вінничан, яких знають як «Самвел Московський» і «Диня», керував очільник обласного главку Іван Іщенко. 

Макс Мельник

6 жовтня, 2020