Зелено-білі та чорні. У вінницькій «Ниві» презентували нову форму та показали новачків команди

Новини Вінниці / Зелено-білі та чорні. У вінницькій «Ниві» презентували нову форму та показали новачків команди

Сьогодні, 30 липня, вінницька «Нива» на зустрічі із журналістами презентувала нову форму, а також новачків команди. Лише наприкінці минулого сезону футболісти змінили звичну зелено-білу форму на фактично чорну, а на початку нового – знову зміна. Але не в кольорі. Точніше, команда використовуватиме дві форми – зелено-білу та чорну, але іншого дизайну та виробника.

Сьогодні, 30 липня, вінницька «Нива» на зустрічі із журналістами презентувала нову форму, а також новачків команди. Лише наприкінці минулого сезону футболісти змінили звичну зелено-білу форму на фактично чорну, а на початку нового – знову зміна. Але не в кольорі. Точніше, команда використовуватиме дві форми – зелено-білу та чорну, але іншого дизайну та виробника.  

Представник технічного партнера «нивівців» італійської компанії «Макрон» Василь Щербина нагадав, що активно працює на європейському ринку із 2004 року. Зокрема з такими клубами, як «Лаціо», «Болонья», «Сампдорія», ПАОК, «Брюгге».

«Із недавнього часу «Макрон» поставив для себе завдання вийти на український ринок. Ми аналізували український футбол і шукали цікаві для нас команди, із якими можна розпочати довготривалу співпрацю», – розповів Василь Щербина.

За його словами, «Нива» була однією із тих команд, з ким компанія збиралися розпочати співпрацю. Наразі підписано довготермінову угоду.

«Будемо думати над розробкою індивідуальної форми для «Ниви». Можливо, на наступний сезон», – додав Василь Щербина.

Також керівництво клубу представило новачків «Ниви» на сезон. Їх загалом вісім. Це воротарі Владислав Гавриленко (вихованець вінницького футболу), Євген Шкарбан (попередній клуб – «Чайка»); захисники Євгеній Костюк («Колос», оренда), Дмитро Петрик (вихованець «Шахтаря», грав у Словаччині), Валерій Чухно (вихованець вінницького футболу); півзахисники Костянтин Граматік («Нива» Тернопіль) і Роман Худік («Поділля» Хмельницький), нападник Антон Брижчук («Діназ» Вишгород).

Корінний вінничанин Антон Брижчук радів із того, що повернувся до рідного міста. Він порівняв «Ниву», за яку грав раніше, і нинішню.

«Зараз стало «атмосферніше», «Нива» стала більш професійною. Відчуваю себе набагато краще. А ось команди «Діназ» і «Ниву» порівнювати складно, адже іншими є стилі, тактики і бачення футболу», – сказав Антон Брижчук.

Євгеній Костюк нагадав, що він грав у команді U-21 клубу Прем’єр-ліги «Колос» (Ковалівка). А в оренді у «Ниви» до кінця цього року.

«В «Колосі» всі добре грають у пас, команда U-21 демонструвала хороший футбол. Відчуваю, що після виступів за цей колектив мій рівень дещо зріс», – сказав Євгеній Костюк.

Спортивний директор Олексій Свіріда звернув увагу, що «Нива» буде і далі «підтягувати» до команди талановитих вихованців вінницького футболу, робитиме на цьому акцент. Тепер у «Ниви» буде й власна футбольна школа! Директором цього проєкту призначений Ігор Коваль, його помічниками стали провідні юнацькі тренери Вінниці Олександр Гайдаржи і Андрій Панчук.

«Поки в школі «Нива» будуть команди таких вікових груп: U-17,  U-16, U-15, U-14. Також у структурі матимемо команду U-19. В подальшому перейдемо й до молодших вікових груп, аби це була повноцінна Академія нашого клубу», – зазначив президент «Ниви» Артур Загорулько.

За його словами, в планах до завершення 2021 року – побудувати власний стадіон. Це поки що поле зі штучним покриттям, роздягальними і туалетами. Загалом ця арена вміщуватиме 3 тисячі глядачів. У другу чергу ФК будуватиме готель і харчоблок.

«Тобто це буде повноцінна база для футбольної школи. Одне поле зробимо штучним, інше – натуральним, – повідомив Артур Загорулько. – Вже взимку 2022 року наш новий стадіон буде основним ігровим полем для «Ниви».

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю NaПарижі А.Загорулько пояснював, що реконструкція чекає на поле стадіону «Темп», що на вул.Зулінського.

Задача клубу на сезон – бути якомога вище в турнірній таблиці. Чіткої мети виходу до першої ліги немає. Водночас у клубу є амбітний тренер Володимир Циткін, який прагне перемагати в кожному матчі.

Макс Мельник

30 липня, 2021