Зеленський попередив про посилення активності Росії в «історичний тиждень»

Новини Вінниці / Зеленський попередив про посилення активності Росії в «історичний тиждень»

Сьогодні починається історичний тиждень, коли Україна почує відповідь від Європейського союзу щодо статусу кандидата. У Росії завжди тактичні дії пов’язані з політичними. Згадаємо лише ракетні удари під час візиту очільників чотирьох держав. Прогнозуючи Кремль, на Банковій кажуть, що варто очікувати від окупантів посилення активності.

Про це напередодні сказав президент Володимир Зеленський.

За його словами, починається один із найважливіших тижнів за весь час від 1991 року.

«В такий тиждень варто очікувати від Росії посилення ворожої активності. Спеціально - показово. І не тільки проти України, а й проти Європи. Готуємося. Попереджаємо партнерів. І дякуємо всім, чия сила сьогодні - це наша перемога завтра», - заявив Зеленський.

До речі, у хворобливій уяві окремих російських політиків давно вимальовувалися картинки захоплення не лише України, Молдови, країн Балтії.

Протягом багатьох років перебуває під прицілом Росії також Польща. Москва застосовувала проти неї пропаганду і дезінформацію, щоб дискредитувати країну перед західними партнерами.

Про це повідомив прессекретар міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін. Він зауважив, що Москва намагається переконати своє суспільство і захід, що Польща не має права на суб'єктність, не має сприйматися серйозно і приречена служити «сірою зоною» між НАТО і Росією.

«Протягом багатьох років Польща була ціллю Росії. Вона використовує пропаганду і дезінформацію проти Польщі. Кремль проводить заходи, щоб вдарити по фундаментальному праву поляків на державність і безпеку», - написав він.

У Польщі багатьом політикам відомо про плани Москви, тому деякі з них вважають за потрібне максимально підсилити Україну, включаючи передачу ядерної зброї. Як депутат Європарламенту Радослав Сікорський.

Олег Верлан

20 червня, 2022