Зеленський про ворожу атаку на Україну: масштабні обстріли ракетами та безпілотниками

Новини Вінниці / Зеленський про ворожу атаку на Україну: масштабні обстріли ракетами та безпілотниками

Президент України Володимир Зеленський реагує на масштабну атаку Російської Федерації на Україну, підкреслюючи страшний рівень насильства, яке відбувається в країні.

За останні доби ворог, використовуючи безпілотники й ракети, здійснив понад 60 атак, що призвело до майже 90 ракетних ударів різних типів. За словами Зеленського, цілі російських нападників охоплюють електростанції, лінії енергопостачання, греблі, а навіть мирні житлові будинки та громадський транспорт, зокрема тролейбуси. Це напад на звичайне життя людей, що свідчить про бажання ворога знищити всі аспекти життя країни.

Влада України активно реагує на надзвичайну ситуацію. Усі необхідні служби вже залучені для надання допомоги постраждалим містам та містечкам. Рятувальники, енергетики, поліція та комунальні служби працюють безпосередньо на місцях подій для відновлення нормального функціонування.

Триває процес відновлення електропостачання у регіонах, що постраждали від атак. Роботи з відновлення почалися в Харкові, Запоріжжі, Сумах, Полтаві, Дніпрі, Одесі, Хмельницькому, Івано-Франківську та Вінниці.

Зеленський закликає не відкладати рішення та діяти швидко та рішуче. Він зазначив, що необхідно негайно реалізувати системи протиповітряної оборони, які можуть захистити міста від ракетних атак. Президент висловив сподівання, що партнери зрозуміють необхідність та підтримають українську державу в цей важливий момент.

Попри масштабну атаку, Україна готова відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність.

Михайло Білик

22 березня, 2024