Зеленський вручив сертифікат на квартиру родині лейтенанта Владислава Українця з Хмільницької громади на Вінниччини

Новини Вінниці / Зеленський вручив сертифікат на квартиру родині лейтенанта Владислава Українця з Хмільницької громади на Вінниччини

Тридцять сертифікатів на квартири від президента отримали захисники та сім’ї полеглих Героїв України. Один з них отримала родина загиблого офіцера з Вінниччини.

Про це повідомив Сергій Борзов, голова Вінницької ОВА.

«У Влада залишилися дружина, маленький син та батьки. Саме вони, найрідніші, отримували сертифікат на нову квартиру», - зазначив він.

Владислав загинув зовсім молодим, хоча до повномасштабної війни вже мав бойовий досвід як учасник ООС на Сході України.

З липня 2020 року служив командиром механізованого взводу окремого мотопіхотного батальйону. Героїчно загинув 24 лютого, у перший день повномасштабного наступу російської федерації на Україну.

Підрозділ під його командуванням відбивав Антонівський міст у Херсонській області. Рятуючи життя побратимів, боєць потрапив під кулеметний обстріл та зазнав несумісних із життям поранень.

2 березня 2022 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Владиславу Українцю присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).