Зеленський звернувся до Заходу з проханням посилити російські санкції

Новини Вінниці / Зеленський звернувся до Заходу з проханням посилити російські санкції

Володимир Зеленський у новому зверненні заявив лідерам європейських країн, що у разі їхньої відмови допомагати нашій країні, війна прийде і до них додому. Також президент вимагає від іноземних партнерів відключити РФ від системи міжнародних платежів SWIFT. А також запровадити безпольотну зону над Україною.

Він зазначив, що обговорив війну зі світовими лідерами з багатьох країн і зажадав підтримки, оскільки саме Україна стримує військову агресію, яка може поширитися і на інші країни

«Якщо ви, шановні європейські та світові лідери, лідери вільного світу, нам сьогодні не допоможете, якщо ви сильно не допоможете українцям, війна постукає і у ваші двері», – наголосив український президент.

За його словами, на Донбасі наші ЗСУ діють на «відмінно», «це наші хлопці». На харківському напрямку дуже складна ситуація, точаться важкі бої і на півдні країни, на околиці Херсона.

На півночі ворог повільно просувається на Чернігівщині, але там є кому його тримати.

«Якщо ви нас чуєте і розумієте, що наступаєте на незалежну країну, будь ласка, виходьте на площі, звертайтеся до президента своєї країни. Зараз ваші військові розпочали війну в нашій державі», – звернувся він до росіян їхньою мовою.

За словами Зеленського, Росія на світовому ринку перетворюється на ізольований аналог «ДНР».

Він нагадав, що це не Україна стала на шлях війни, проте наша країна пропонується повернутись до миру.

«Допомагайте національному захисту, вступайте до лав територіальної оборони. Від усіх нас залежить, чи вдасться ворогові просунутися далі в нашій суверенній країні», – попросив він українців.

Олег Верлан

24 лютого, 2022