Жінка повідомила про зґвалтування та отримала 7 років позбавлення волі

Новини Вінниці / Жінка повідомила про зґвалтування та отримала 7 років позбавлення волі

У Жмеринській громаді сталася скандальна ситуація, коли жителька обвинуватила невідомого у зґвалтуванні, щоб привернути увагу свого співмешканця. Проте виявилося, що ця історія була вигадана, і суд виніс рішення про покарання жінки.

Серпень 2022 року. Виклик на «102» від 33-річної жінки, яка повідомляє: «Її зґвалтував невідомий чоловік». Насправді ж цю кримінальну історію обвинувачена вигадала. Каже, таким чином хотіла привернути до себе увагу свого співмешканця, викликавши ревнощі.

У липні того ж року Жмеринський міськрайонний суд засудив жінку до семи з половиною років позбавлення волі.Тоді її визнано винною у скоєнні злочинів, передбачених частинами 2 і 3 статті 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Через місяць обвинувачена скоїла нові кримінальні правопорушення. Її дії кваліфікували за статтями 383 та 384 статтями КК України: за свідомо неправдиві повідомлення і показання про зґвалтування.

Вінницький апеляційний суд погодився з судом першої інстанції: до покарання, призначеного Вікторії за новим вироком, слід частково приєднати невідбуту частину покарання за попереднім, адже засуджена знову скоїла злочини після ухвалення вироку, але до повного відбуття покарання.

Тому як остаточне покарання, жінка отримала сім років і три місяці позбавлення волі.