Журавель, який проводжав в останню путь захисника, оселився у Подільському зоопарку

Новини Вінниці / Журавель, який проводжав в останню путь захисника, оселився у Подільському зоопарку

Щонайменше до весни у Подільському зоопарку оселився відомий на всю Україну журавель. Це він супроводжував траурну процесію у селі Качківка Ямпільського району, коли ховали полеглого на фронті захисника. Птаха кличуть Буся.

Про це повідомляє Подільський зоопарк.

Разом з усіма, хто прийшов віддати шану полеглому Герою, Буся пройшов траурною ходою на кладовище, а коли гріб опустили у землю, якось по-особливому, своєю журавлиною мовою, попрощався із Героєм та пішов на сільський ринок, де любив гуляти.

«У селі Буся з’явився навесні. Малечою він випав з гнізда. Його виходила пані Раїса. Вона одеситка, але час від часу навідується у село, де батьківська хата. Поряд зі своєю хатою вона і знайшла безпорадне лелеченя», - згадують у звіринці.

Попереду зима і жінці потрібно їхати додому, а лелеці-зірці перезимувати у теплі. За словами пані Раїси, Буся - дуже розумний і володіє телепатичними здібностями. Своїм поглядом, ніби, сканує кожну людину. Жінка дуже прив’язалась до птаха. Тож, розставання жінки зі своїм улюбленцем було дуже важким. Були і сльози, і тремтіння. Бусю загорнули у теплу ковдру та відправили до Вінниці.

«Коли до нас звернулись із проханням забрати на зиму такого незвичайного птаха, ми звісно, одразу погодились допомогти. Ми подбаємо, аби у цього лелеки було все необхідне, аби перезимувати зиму», - зазначив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Наразі новий мешканець зоопарку почувається задовільно. Птах заспокоївся, нормально споживає воду та їсть рибу.

Олеся Рудницька

10 листопада, 2023