Зі Східної Німеччини Вінниці передали нові УЗД-апарати для лікарень

Новини Вінниці / Зі Східної Німеччини Вінниці передали нові УЗД-апарати для лікарень

Нові УЗД-апарати Вінниці надали німецькі партнери з району Бургенланд землі Саксонія-Ангальт. Обладнання працюватиме у клінічній лікарні №1 та міському кардіоцентру.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Наші медики кажуть, що отримані апарати «GE LOGIQ P7 R3» - це ультразвукові системи високого класу. Вони універсальні, мають повний діагностичний пакет програмного забезпечення, тобто дозволяють проводити обстеження за всіма напрямами. Це розширить діагностичні можливості наших лікарень. Вдячні за такий потрібний медичний вантаж громаді району Бургенланд та керівнику офісу Економічного розвитку пану Томасу Бьому», - зазначив мер.

За його словами, у рамках німецько-української співпраці муніципалітетів відкриваються нові можливості партнерства. Зокрема, й інструменти фінансової підтримки SKEW «Фонд малих проєктів з місцевої політики розвитку».

«Нам важливо відчувати, що європейські громади готові допомагати нам долати виклики», - зауважив очільник громади.

Зазначимо, Бургенланд — район у складі федеральної землі Саксонія-Ангальт. Адміністративний центр — місто Наумбург. Там проживає 180 тисяч мешканців. Він розташований у східній частині країни між Магдебургом та Дрезденом.