Знайшли привід. У Берліні побоюються вторгнення України на територію Росії, - Spiegel

Новини Вінниці / Знайшли привід. У Берліні побоюються вторгнення України на територію Росії, - Spiegel

Уряд Німеччини на сьогодні є мабуть «лідером» за найбільш оптимістичними прогнозами війни в Україні. У Берліні побоюються переможних кроків ЗСУ та вторгнення на територію Росію, не хочуть, аби німецькі танки перетинали кордон, тому зволікають з передачею важкого озброєння.

У той час, коли 20% української території окуповано Росією, її армії хоча й повільно, але захоплює нові ділянки, знищуючи міста та села, у Берліні дивляться далеко наперед. Уряд Німеччини відкладає поставку танків Україні в тому числі через побоювання перемог України. У Берліні вважають, що їхня військова техніка може бути використана для вторгнення в Росію.

Про таки причини зі зволіканням поставок пише Spiegel.

Джерела, близькі до уряду, кажуть, що є побоювання, що Україна може стати самовпевненою, якщо здобуде серію перемог на полі бою і вийде на російську територію, а це означатиме, що німецькі танки знову опиняться на території Росії.

Як зазначає видання, поки безпосередньо на Україну з Німеччини не поставлено жодного важкого озброєння. І навіть якщо всі системи, які зараз були обіцяні, в кінцевому підсумку потраплять в країну, не можна повернути час, який було втрачено. Будь-яка зброя, що надійшла в Україну раніше, могла переламати хід війни на користь Києва.

А останнім часом військова допомога Україні з боку Німеччини навіть різко скоротилася. Як повідомляла газета Welt am Sonntag, останнім часом навіть легкі озброєння не поставлялися в скільки-небудь значних кількостях. У період з 30 березня по 26 травня з Німеччини прибули тільки дві партії, і вони складалися зі зброї меншого калібру, такого як протитанкові міни.

Отже, здається, уряд Шольца став заручником пропаганди та певних перспектив щодо наступу України. Якщо подивитись об’єктивно на мапу, де 20% української території окуповано, то складається враження, що Німеччина вже починає відверто грати «за Росію».  

Олег Верлан

6 червня, 2022