ЗСУ відбили понад 80 атак противника за добу

Новини Вінниці / ЗСУ відбили понад 80 атак противника за добу

Протягом 736-ї доби широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, Збройні Сили України (ЗСУ) активно відстоювали свої позиції, відбиваючи понад 80 атак противника. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Противник і надалі порушує закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору та завдаючи ракетних та авіаційних ударів. Зокрема, протягом минулої доби було зафіксовано 10 ракетних та 105 авіаційних ударів, а також 163 обстріли з реактивних систем залпового вогню, які спрямовувалися як на військові позиції, так і на населені пункти України.

Внаслідок атак противника постраждали не лише військові об'єкти, а й цивільна інфраструктура. За добу було зафіксовано поранених та загиблих серед цивільного населення, а також руйнування та пошкодження житлових будівель, церкви та інших об'єктів.

Захист від противника проводився в різних регіонах України. Населені пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Чернігівської, Сумської, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей перебували під артилерійським вогнем противника.

Сили оборони на всіх напрямках фронту ведуть активні бої та завдають значних втрат противнику. Попри значну кількість атак, ЗСУ продовжують стримувати противника та завдавати удару.

Авіація ЗСУ також активно діє проти районів зосередження особового складу та техніки противника, завдаючи ударів по їхніх позиціях. Ракетні війська уражають ключові об'єкти ворога, знищуючи пункти управління, засоби артилерії та інші цілі.

Силам оборони України вдалося відбити низку атак противника в різних районах, демонструючи готовність та високий професіоналізм в боротьбі проти окупаційних сил.