ЗСУ звільнили Вишгород поблизу Києва

Новини Вінниці / ЗСУ звільнили Вишгород поблизу Києва

Збройні сили України звільнили село Вишеград у Київській області від російських військових. Раніше сьогодні, 31 березня, повідомлялось про звільнення деяких населених пунктів у Чернігівській і Запорізькій областях. Проте окупанти оточили Чернігів.

Про звільнення Вишеграда йдеться у заяві заступника начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександра Грузевича.

На брифінгу в медіацентрі він зазначив, що «Вишгород уже наш, під контролем». Мова йде не про місто, а село неподалік селища Макаров

«Найближчим часом, як я вже сказав, у нас будуть дуже-дуже хороші новини», - сказав Грузевич.

Раніше повідомлялось, що українські сили звільнили п'ять сіл поблизу Гуляйполя в Запорізькій області.

Підрозділи Десантно-штурмових військ ЗСУ разом із іншими підрозділами Сил оборони Запорізького краю звільнили від російської окупації села Затишшя, Малинівку, Веселе, Зелений Гай та Червоне неподалік від Гуляйполя.

На Чернігівщині українські військові звільнили Лукашівку, Слободу та Нову Басань. Вони розташовані південніше Чернігова. Про це повідомив голова місцевої ОВА В‘ячеслав Чаус.

«Місцеві мешканці змучені, та це не похитнуло віру в Україну», – зауважив Чаус та додав, що до цих сіл нарешті змогли привезти усе необхідне.

У Київській області ворог, відходячи, мінував деякі території і житлові будинки. Як повідомив очільник Київської ОВА Олександр Павлюк, такі випадки все частіше виявляють, міни знешкоджують.

В ОВА також назвали небезпечні напрямки:

• Населені пункти вздовж Житомирської траси;

• Буча – Ворзель – Гостомель (селища знаходяться під контролем ворога);

• Немішаєве;

• Дмитрівська громада;

• Макарівська громада;

• північ Вишгородського району;

• території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерської громад.

Олег Верлан

31 березня, 2022