Зупинили через порушення ПДР: на Вінниччині у водія автівки знайшли фальсифікований алкоголь і сигарети на понад 1,2 млн грн

Новини Вінниці / Зупинили через порушення ПДР: на Вінниччині у водія автівки знайшли фальсифікований алкоголь і сигарети на понад 1,2 млн грн

У смт Чечельник Гайсинського району за порушення правил дорожнього руху поліцейські офіцери громади зупинили автомобіль Volkswagen під керуванням 40-річного місцевого жителя. Під час огляду у багажному відділенні транспортного засобу виявили понад 55 літрів речовини з характерним запахом спирту у пластиковій і скляній тарі та 370 пачок тютюнових виробів без акцизних марок.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за місцем проживання водія, в будинку, гаражі та підсобному приміщенні, правоохоронці провели невідкладний обшук, у ході якого вилучили цигарки та алкогольні напої без марок акцизного податку, а також з марками невідомого походження. Крім цього слідчі вилучили записи «чорної бухгалтерії», невстановлені акцизні марки, системний блок та інші речові докази.

Загалом було вилучено 95 літрів сумнівного алкоголю та понад 20 тисяч пачок тютюнових виробів невідомого походження, котрі направлені на експертизу. За попередніми підрахунками вартість вилученої підакцизної продукції становить понад - 1 200 000 грн.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

24 січня, 2024