Звіт про стан військових дій в Україні

Новини Вінниці / Звіт про стан військових дій в Україні

За минулу добу під артилерійським вогнем опинилося понад 100 населених пунктів у дев’яти областях України.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Волфине, Олександрівка, Новоселиця, Краснопілля Сумської області; Синьківка, Липці Харківської області; Білогорівка, Верхньокам’янське Луганської області; Терни, Ямполівка, Григорівка, Ступочки, Бердичі, Курдюмівка, Новобахмутівка, Семенівка, Карлівка, Красногорівка, Олександропіль, Водяне, Вугледар Донецької області; Роботине, Мала Токмачка Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною, без значних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати свою військову присутність у прикордонних районах, здійснює диверсійні акції для ускладнення перекидання українських військ на загрозливі напрямки та збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили одну атаку в районі населеного пункту Синьківка в Харківській області, де ворог намагався прорвати оборону за допомогою авіації.

На Лиманському напрямку  війська відбили десять атак противника в районі населеного пункту Терни в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили шість атак у районах населених пунктів Спірне та Кліщіївка в Донецькій області, де противник намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку захисники відбили чотирнадцять атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське в Донецькій області, де противник, з підтримкою авіації, намагався вибити наші підрозділи з захоплених позицій.

На Новопавлівському напрямку наші сили продовжують стримувати противника в районах населених пунктів Новомихайлівка та Урожайне в Донецькій області, де ворог намагався прорвати оборону двадцять чотири рази.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили чотири атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського в Донецькій області, Роботиного та північно-західніше Вербового в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра й атакував позиції наших військ вісім разів протягом минулої доби.

За цей час авіація сил оборони завдала удару по одному зенітно-ракетному комплексу та тринадцяти районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ завдали уражень у шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також у восьми артилерійських системах, одному протитанковому засобі та одній реактивній системі залпового вогню.