Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних систем

Новини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних систем

Сполучені Штати не постачатимуть Україні ракетні системи, які можуть дістати територію Росії. Доволі цікаву заяву президента Джо Байдена цитують світові ЗМІ. Можна навіть сказати, що заява доволі дивна, адже Україна та РФ мають великий спільний кордон. Скоріше за все у білому домі вирішили протролити Путіна, чи перейти на звичну для Москви «мову» називати біле чорним та навпаки.

Уточнення Байден зробив після того, як стало відомо, що адміністрація американського президента готується відправити до Києва передові ракетні системи великої дальності.

Нагадаємо, як нещодавно повідомило видання The Washington Post, Сполучені Штати схвалили передачу Україні систем MLRS і офіційно про це може бути оголошено вже наступного тижня. Тож слова Байдена виглядають як насмішка у бік Путіна.

Франція скерує в Україну додаткову партію самохідних гаубиць Caesar. Про це заявила голова МЗС Франції Катрін Колонна на спільному брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою під час візиту до Києва.

«Як ви знаєте скоро будуть нові поставки САУ Caesar і ми будемо продовжувати в цьому напрямку», - сказала вона.

Нагадаємо, Caesar - це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дозволяє вражати цілі противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані зазвичай знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь офіційно підтвердив, що його країна прийняла рішення передати Збройним Силам України вісім найновіших самохідних артилерійських установок Zuzana 2 калібру 155 мм.

Очільниця Міноборони Чехії Яна Чернохова підкреслила, що не буде оголошувати перелік озброєння. Раніше наголошувалось, що мова йде про цілу ескадрилью ударних Мі-24, реактивні системи залпового вогню RM-70 та САУ Dana.

Італійський військовий експерт Томас Тейнер окреслив, які російські об'єкти можуть стати метою для ЗСУ, коли на фронт прибудуть американські далекобійні системи. По суті, це нівелює всі логістичні можливості ЗС РФ.

Радіус дії М777 (синій), CAESAR (зелений) та MLRS (жовтий).

Новини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних системНовини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних системНовини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних системНовини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних системНовини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних системНовини Вінниці / Байден «протролив» Путіна щодо постачання Україні ракетних систем
Олег Верлан

30 травня, 2022