Борги вінничан за тепло сягнули майже 200 млн. Споживачів просять розраховуватись

Новини Вінниці / Борги вінничан за тепло сягнули майже 200 млн. Споживачів просять розраховуватись

Наразі вінничани не сплатили КП «Вінницяміськтеплоенерго» (ВМТЕ) за його послуги 190 млн грн. Цей борг накопичувався не один місяць і навіть не рік, кажуть на підприємстві. Зокрема, лише за минулий опалювальний сезон населення заборгувало 40 мільйонів.

Такий низький рівень розрахунків негативно позначається на діяльності теплопостачальників. Адже комунальні платежі – це головні обігові кошти, за які КП «Вінницяміськтеплоенерго» виконує необхідні ремонтні та профілактичні роботи в котельнях та на мережах.

«Ще одна не менш важлива стаття витрат – оплата використаних ресурсів: газу, води, електроенергії. І тут треба враховувати, що ціна на природнє паливо з наступного місяця зросте більш ніж утричі. Поки ці витрати повністю лягають на плечі нашого підприємства, однак навряд чи за існування такої заборгованості населення ми зможемо з ним упоратися. А це негативно вплине на підготовку до опалювального сезону 2022-2023 рр., через що взимку можуть почастішати пориви на мережах, і, як наслідок, – ми будемо змушені частіше призупиняти подачу тепла і гарячої води на період ремонту», - каже Сергій Корчака, заступник генерального директора ВМТЕ з економічних питань.

Він наголошує, щоб цього уникнути вінничанам вкрай необхідно своєчасно сплачувати суми, нараховані у платіжках.

«Ми розуміємо, що часи важкі, але такими вони є й для теплокомуненерго. Тож, ми безмежно вдячні всім, хто розраховується за спожиті послуги. Це дає нам можливість здійснювати, заплановані заходи з підготовки до наступного опалювального сезону. Відтак, вкотре закликаємо вінничан не накопичувати борги та за можливості своєчасно оплачувати платіжки. Тим самим ви допоможете зміцнити тил нашої громади», - каже Сергій Корчака.

Нагадаємо, для теплокомуненерго утричі піднімають вартість газу. Компенсувати витрати обіцяють, не уточнюючи коли.

Макс Мельник

30 травня, 2022