Британська розвідка прогнозує імпорт іранських балістичних ракет Росією протягом наступних кількох місяців

Новини Вінниці / Британська розвідка прогнозує імпорт іранських балістичних ракет Росією протягом наступних кількох місяців

Британська розвідка очікує зростання військової підтримки російських військ Іраном у найближчі місяці. Однак, у розвідувальному огляді міноборони Британії обмаль конкретики – ні конкретних термінів, ні обсягів.

Про те, що з літа 2022-го Москва активно випрошує у Тегерана і дрони, і ракети, чимало писалось. На тлі громадянського конфлікту в Ірані керівництво країни зволікали з поставками, через які Захід підігрівав би протистояння. Нещодавно очільники держави заявили про поступки, зокрема скасування «поліції нравів». Тож припускають стабілізацію ситуації у суспільстві, що певним чином розтяжне руки для більш рішучих дій на зовнішньополітичному секторі. Це означає, що саме час поглиблювати «співробітництво» з Росією, яка майже витратила власний арсенал ракет.     

«Іран став одним із головних військових союзників Росії після її вторгнення до України. Найближчими місяцями підтримка Іраном російських збройних сил, ймовірно, зросте: Росія намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет», - йдеться у огляді британських розвідників.

За думку Лондона, Росія, натомість, швидше за все, запропонує Ірану безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки, що трансформує їхні відносини у галузі оборони, йдеться у зведенні.

Нагадаємо, ще на початку листопада речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу повідомив, що «РФ планує розташувати ці ракети так, щоб вони могли загрожувати всій Україні».

«Звідси можна зробити висновок що РФ також планує запускати ці ракети й з території Білорусі, як це вони робили раніше зі своїми ракетами і іранськими дронами типу Shahed», - зазначив він.

Олег Верлан

10 грудня, 2022