Британський художник Бенксі визнав авторство 7 муралів в Україні

Новини Вінниці / Британський художник Бенксі визнав авторство 7 муралів в Україні

Британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім муралів у різних місцях України, зокрема у Києві, Ірпені і Бородянці.

Про це повідомляє The Art newspaper.

Припущення про те, що анонімний художник перебуває в охопленій війною Україні з’явилися після того, як минулого тижня у Бородянці були помічені три роботи, подібні за стилем до відомих творів.

На одному з настінних малюнків зображено чоловіка, схожого на російського диктатора Путіна, якого на підлогу під час поєдинку з дзюдо кидає хлопчик. Відомо, що Путін має «чорний пояс» у цьому виді спорту.

На роботі зображено двох дітей, які використовують металеву пастку для танків як гойдалку

На іншій роботі зображено двох дітей, які використовують металеву пастку для танків як гойдалку, а на третій фресці, намальованій у руїнах розбомбленої будівлі, зображено гімнастку, яка виконує стійку на руках.

Гімнастка

Чоловік у ванні

Зараз Бенксі підтвердив авторство цих, а також ще чотирьох робіт.

 

Серед них жінка в халаті і з бігуді у протигазі та з вогнегасником, бородатий чоловік, що приймає ванну; і ще один твір, у який Бенксі, схоже, включив існуюче графіті із зображенням пеніса, перетворивши його на ядерну боєголовку на кузові броньованої вантажівки.

Жінка в халаті і з бігуді у протигазі та з вогнегасником

Нові роботи – перші публічні мурали Бенксі за понад ніж рік, хоча це не перший випадок, коли його малюнки пов’язані з Україною.

Бенксі, схоже, включив існуюче графіті із зображенням пеніса

У березні репродукція однієї з його найвідоміших антивоєнних робіт CND Soldiers, була продана на аукціоні, зібравши 106,5 тис. доларів для дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Перший оригінальний мурал художника вперше з'явився біля будівлі парламенту в Лондоні у 2003 році під час протестів проти війни в Іраку.

Олег Верлан

15 листопада, 2022