Буданов розповів про кількість дронів і ракет у Росії

Новини Вінниці / Буданов розповів про кількість дронів і ракет у Росії

Українська ППО знищує близько 70% дронів, запущених росіянами, проте армія Путіна ще довго може тероризувати іранськими «Shahed-136». Натомість запаси ракет у РФ майже вичерпані.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю «Українській правді».

За словами Буданова, росіяни почали атакувати Україну іранськими дронами-каміадзе через брак ракет та через їхню невисоку ефективність і точність.

«Терор з використанням «Шахедів» насправді може бути ще довго. А от з використанням ракет – ні, тому що запаси майже вичерпані. Щодо «Іскандерів» – близько 13% залишилося, щодо ракет типу «Калібр-ПЛ», «Калібр-НК» – це близько 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж близько 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас – Ред.)», - пояснив Буданов.

Очільник ГУР Міноборони наголосив, що говорити, скільки у РФ ще залишилося іранських дронів, не зовсім коректно, тому що вони постійно їх замовляють. Нині, за його даними, окупанти атакують мирні міста дронами вже з другої партії.

«Станом на 22 жовтня вони застосували близько 330 «Шахедів». З них, наскільки я пам'ятаю, 222 було збито. Інші, в тій чи іншій мірі, дійшли до своїх цілей – не завжди до своїх, інколи десь поряд, але 30% дронів доходять до цілей. Одноразова поставка партії – це близько 300 одиниць, - сказав Буданов і продовжив, - Вони замовили біля 1700 всіх типів дронів, наразі друга партія пішла. Ви ж маєте зрозуміти, вони замовили 1700 штук, але їх ще треба виготовити».

Натомість Буданов наголосив, що ППО успішно знищує дрони - збиті 70% БПЛА.

Нагадаємо, за даними командування Повітряних сил ЗСУ, протягом останніх двох тижнів українським військовим вдалося збити 85% іранських дронів «Shahed-136», запущених РФ.

The Jerusalem Post із посиланням на офіційні українські джерела повідомляє, що сили оборони України ліквідували 10 іранських інструкторів, які навчали російських військових запускати дрони-камікадзе. Інструктори «безпосередньо відстежують запуски безпілотників по українських цивільних об'єктах, включно з ударами по Миколаєву та Одесі».

Втім, в Ірані офіційно заперечують інформацію, що передавали РФ безпілотники. У Кремлі теж брешуть, мовляв, не мають інформації про купівлю Росією іранських дронів-камікадзе. Речник Путіна Д.Пєсков радить ставити усі запитання Міноборони.

Тим часом Європейський Союз 20 жовтня у рекордні терміни затвердив санкції проти Ірану за постачання Російській Федерації дронів-камікадзе.

Олег Верлан

24 жовтня, 2022