Через петицію вінничанин пропонує облаштувати пляж платною модульною вбиральнею

Новини Вінниці / Через петицію вінничанин пропонує облаштувати пляж платною модульною вбиральнею

Вінничанин Олександр Берегельський 11 листопада опублікував петицію до міськради з пропозицією створити громадську вбиральню на пляжі «Хімік». Ідею він пояснює тим, що у цій рекреаційній зоні поблизу Київського мосту на березі Південного Бугу містяни збираються не лише улітку.

«Наразі вінничани та гості міста, перебуваючи на пляжі «Хімік», не мають можливості реалізувати базові людські потреби, а саме - відвідати вбиральню. Пляж «Хімік» - є місцем великого скупчення людей. Тут знаходиться зона відпочинку біля води, яку в літній час відвідують близько 70-100 людей одночасно, та волейбольні майданчики, де професійно проводить тренування вінницька збірна з пляжного волейболу, а також відбуваються змагання, турніри та матчеві зустрічі з пляжного волейболу», - зазначає автор петиції.

Тому вінничанин вважає «нагальною потребою забезпечення даного місця» громадською вбиральнею стаціонарного типу з забезпеченням «подальшого утримання і обслуговування та під’єднанням до інженерних мереж міста».

«Доступ до об'єкту пропонуємо реалізувати на підставі сплати за користування за тарифом, що буде прийнятним для населення та водночас покриватиме фінансові витрати на утримання вбиральні та її відповідність затвердженим санітарно-гігієнічним, епідеміологічним та екологічним нормам», - пояснює свою думку ініціатор петиції.

Олеся Рудницька

11 листопада, 2022