ДБР затримали лісника, який потайки продавав деревину та був «дахом» у «чорних лісорубів»

Новини Вінниці / ДБР затримали лісника, який потайки продавав деревину та був «дахом» у «чорних лісорубів»

Працівники ДБР повідомили про підозру майстру лісу Дашівського досвідного лісомисливського господарства через недбалість, через що державі завдано збитків. Фактично він продавав деревину без оформлення документів, ніби свою власну, а кошти клав у кишеню. Крім цього, під його «дахом» працювали «чорні лісоруби». Загальні збитки державі від дій лісника складають майже 5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ТУ ДБР у м.Хмельницький.

Встановлено, що майстер лісу Дашівського досвідного лісомисливського господарства у Вінницькій області віддав 350 кубометрів деревини вартістю 700 тис. гривень невідомим особам без оформлення жодних документів, які б засвідчили продаж. Гроші за деревину держпідприємство не отримало.

«Також цей працівник лісового господарства допустив незаконні рубки півтисячі дерев різних порід. Він не слідкував за відведеною йому територією, не виявляв незаконні порубки та «не помічав» «чорних» лісорубів. Через такі дії держава втратила приблизно 4 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Лісника змушують компенсувати державі збитки. Наразі він підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Макс Мельник

25 жовтня, 2022