Дорогою до лікарні чоловік умовляв поліцейських взяти 20 тисяч гривень: на Вінниччині водія підозрюють у пропозиції хабаря

Новини Вінниці / Дорогою до лікарні чоловік умовляв поліцейських взяти 20 тисяч гривень: на Вінниччині водія підозрюють у пропозиції хабаря

У селі Білий Рукав Хмільницької міської громади позбавлений права керування водій намагався відкупитися від працівників поліції. Чоловік у такий спосіб він хотів уникнути адміністративної відповідальності. Стосовно порушника правоохоронці склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення та відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, дорогою до медичного закладу, де чоловіка лікарі мали перевірити на стан сп'яніння, він чоловік почав умовляти працівників поліції «вирішити питання» за гроші, та запропонував їм 20 000 гривень хабаря за не складання протоколу.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група районного відділу поліції. Підозри поліцейських щодо перебування порушника за кермом в стані сп'яніння не підтвердились. Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик.

Стосовно порушника правоохоронці склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами). Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк до семи років.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди відкрите кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі.

Макс Мельник

22 лютого, 2023