Майора Бродовського з Вінниччини посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького

Новини Вінниці / Майора Бродовського з Вінниччини посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького

Майора Богдана Бродовського з Вінниччини, який загинув 5 липня, посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Майора Богдана Бродовського з Вінниччини, який загинув 5 липня, посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю: Нагородити орденом Богдана Хмельницького III ступеня Бродовського Богдана Віталійовича (посмертно) – майора», – йдеться в Указі Президента України №371/2021, який підписано 18 серпня.

Богдан Бродовський народився 17 квітня 1984 року у Гайсині. Він був кадровим військовим із великим досвідом, служив у Збройних Силах України з 2002 року.

Від 2014 року обійняв посаду начальника продовольчої служби окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Пройшов Іловайськ, був на шахті «Бутівка», в Авдіївці, у Пісках у 2014‒2015 роках. У 2017 році перевівся до корпусу резерву, наступного року звільнився з лав ЗСУ. У 2019 році повернувся в окрему механізовану бригаду резерву, а у 2021 році знов долучився до «холодноярців» на посаді заступника начальника тилу логістики.

Загинув 5 липня 2021 року у зоні ООС. Поховали воїна в селі Вільному Дніпропетровської області.

У загиблого залишилася дружина і четверо дітей.