Мор риби у Південному Бузі поблизу Стрижавки: екологи озвучили висновок

Новини Вінниці / Мор риби у Південному Бузі поблизу Стрижавки: екологи озвучили висновок

До Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 10 червня надійшло повідомлення про мор риби у Південному Бузі між селом Лаврівка та смт. Стрижавка. Наразі екологи надали висновок стану води у річці.

Як повідомляють у Держекоінспекції, для обстеження акваторії річки на вказаній ділянці, була створена комісія із представників інспекції у Вінницькій області, Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області.

Комісією було обстежено узбережжя річки Південний Буг на вищевказаній ділянці з відбором проб води для аналізу. Були встановлені поодинокі випадки загибелі малька риб та зафіксований низький рівень розчинного кисню від 3,2 мг/дм3 до 3,6 мг/дм3 при нормативі не менше 4 мг/дм3.

«В пробах відібраних вод визначалися основні показники забруднюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я №721 від 02.05.2022 р. «Про затвердження Гігієнічних нормативів якості води водних об'єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення». За результатами аналізу вміст забруднюючих речовин в відібраних пробах не перевищував гранично-допустимого значення», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

13 червня, 2022