Митрополит Вінницький і Барський Симеон відкликав позовну заяву проти УПЦ МП

Новини Вінниці / Митрополит Вінницький і Барський Симеон відкликав позовну заяву проти УПЦ МП

Митрополит Вінницький і Барський ПЦУ Симеон (Володимир Шостацький) вирішив більше не судитися з Київською митрополією УПЦ МП та Вінницькою єпархієюУкраїнської Православної Церкви Московського патріархату. Його представник подав заяву до суду про відмову від позову щодо «поновлення на роботі». Цю інформацію NaПарижі підтвердили в прес-службі Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України.

Митрополит Вінницький і Барський ПЦУ Симеон (Володимир Шостацький) вирішив більше не судитися з Київською митрополією УПЦ МП та Вінницькою єпархієюУкраїнської Православної Церкви Московського патріархату. Його представник подав заяву до  суду про відмову від позову щодо «поновлення на роботі». Цю інформацію NaПарижі підтвердили в прес-службі Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України.

 Вінницький міський суд заяву про відмову від позовних вимог Митрополита Вінницького і Барського ПЦУ Симеона задовільнив у повному обсязі . Під час підготовчого засідання священнослужитель також просив закрити провадження по справі на підставі п. 4 ч. 1ст. 255 ЦПК України. Що й було зроблено.

Нагадаємо, у грудні 2018 року до Вінницького міськсуду митрополит Вінницький Симеон подав позовну заяву, аби запобігти зміні реєстрації релігійної організації «Управління Вінницької єпархії УПЦ». Священики та віряни Московського патріархату в день розгляду справи під будівлею суду збиралися  на акцію проти Симеона.