На Луганщині лінія фронту наближається до великих міст, а територія усіяна тілами мобілізованих росіян – Гайдай

Новини Вінниці / На Луганщині лінія фронту наближається до великих міст, а територія усіяна тілами мобілізованих росіян – Гайдай

На території Луганської області відбуваються запеклі бої, але українські захисники поступово просуваються на схід - ближче до таких великих міст, як Рубіжне та Кремінна. Повільність темпу наступу голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай пояснює великою кількістю мобілізованих росіян, тіла яких ніхто не забирає з поля бою, а також замінованою територію та створенням ворогом укріплень.

«Доволі запеклі і важкі бої відбуваються зараз на Луганщині. Але в місцевих пабліках ми читаємо про те, що місцеві жителі чують вже достатньо голосно бої біля великих міст – і в Рубіжному, і в Кремінній. Це говорить про те, що лінія фронту потрохи просувається до наших великих міст», - зазначив Гайдай.

Голова ОВА додав, що ЗСУ не можуть дуже швидко просуватися на Луганщині, бо ворогу вдалося трохи підготуватися там – «вони зробили оборонні споруди, позаривались там, встигли підтягнути резерви».

За словами Гайдая, окупантів в області дуже багато і, не попри те, що переважно це недосвідчені солдати, вони все одно несуть смертельну небезпеку. Також сповільнює просування ЗСУ те, що всі території заміновані. Він каже, що Луганська земля завалена трупами росіян – неосвічені свіжомобілізовані не можуть пережити більше одного бою. Тіла загиблих окупанти не забирають, більше того – вони іноді залишають і поранених.

Однак попри великі втрати, як підсумував голова ОВА, росіяни продовжують стягувати резерви на Луганщину.

Олег Верлан

15 листопада, 2022