На Вінниччині через вибух боєприпасу травмовано двоє людей

Новини Вінниці / На Вінниччині через вибух боєприпасу травмовано двоє людей

Майже щодня на Вінниччині знаходять вибухонебезпечні раритети часів Другої світової війни. Зазвичай, люди викликають вибухотехніків, які знешкоджують снаряди та бомби. У Калинівській громаді 14 червня пенсіонер вирішив самотужки розібрати знахідку…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за попередніми даними, 76-річний чоловік знайшов небезпечну знахідку на території свого домогосподарства.

«Необережне поводження з предметом, зокрема, його нагрівання, призвело до неконтрольованого вибуху. Внаслідок чого чоловік та його 47-річна донька отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до лікарні. Слідчі встановлюють обставини події», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, при виявленні підозрілого предмета не варто його чіпати та рухати, оскільки це може загрожувати життю та здоров’ю.

Категорично забороняється: брати підозрілий предмет у руки, зберігати його, нагрівати та ударяти по ньому; переносити, перекладати, перекочувати його з місця на місце; намагатися розібрати; кидати чи класти у вогонь; заносити в приміщення; закопувати в землю; здавати на металобрухт; використовувати для виготовлення саморобних піротехнічних засобів - петард чи вибухових пакетів.

Про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно терміново повідомити поліцію за номером 102 та інші оперативні служби.

Макс Мельник

15 червня, 2022