На Вінниччині для перетину кордону чоловіки підробити довідки від лікарів та намагались підкупити прикордонників

Новини Вінниці / На Вінниччині для перетину кордону чоловіки підробити довідки від лікарів та намагались підкупити прикордонників

Прикордонники Могилів–Подільського загону викрили трьох чоловіків, які спробували виїхати за межі України, порушуючи закон. Двоє з них надали підроблені документи, а третій - намагався «домовитись» з правоохоронцями.

Про це повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін

Отже, 33-річні чоловіки, під час проходження прикордонного контролю, надали тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії. Однак, у ході перевірки документів у прикордонників виникли сумніви щодо їх дійсності. Як з’ясувалось, документи – фіктивні та містять ознаки підробки.

Ще один громадянин України, намагався підкупити прикордонників у пункті пропуску. 50-річний чоловік надав охоронцям кордону документи, які не дають йому право на перетин кордону. Та зрозумівши, що йому не вдасться виїхати за кордон, чоловік спробував домовитись з прикордонниками за 200 доларів.

Порушників затримано та після оформлення відповідних документів передано співробітникам Нацполіції. Чоловіки нестимуть відповідальність за статтями Кримінального кодексу щодо підроблення документів, надання неправомірної вигоди службовій особі, та ухилення від призову за мобілізацією.